Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Απόκριες🎊

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 11:02 μ.μ.
Απόκριες!

Ξεκινήσαμε να μιλάμε για τις Απόκριες έχοντας ως βοηθούς τον χάρτη της Ελλάδας και τον παγκόσμιο χάρτη. Αρχικά βρήκαμε στο χάρτη της Ελλάδας πού βρίσκεται το σχολείο μας και ποιες είναι οι πόλεις με τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις για τα καρναβάλια στη χώρα μας συζητώντας και για τα έθιμα που συναντούμε. 

 

Έπειτα, είδαμε στον παγκόσμιο χάρτη πού βρίσκεται η Ελλάδα και πού βρίσκονται άλλες δύο χώρες πολύ ξακουστές για το καρναβάλι τους, την Ιταλία και τη Βραζιλία.


Την ημέρα της Τσικνοπέμπτης μιλήσαμε για το έθιμο να τσικνίζουμε, ενώ γίναμε ποντικάκια φτιάχνοντας τις δικές μας μάσκες.


Τις επόμενες ημέρες διαλέξαμε να γνωρίσουμε τρεις πολύ γνωστές και διαχρονικές στολές του καρναβαλιού και συγκεκριμένα τις βενετσιάνικες στολές με τις εντυπωσιακές μάσκες, τη στολή του Αρλεκίνου με τους πολύχρωμους ρόμβους και τη στολή του κλόουν. 

Για τις βενετσιάνικες μάσκες φτιάξαμε μια διαφορετική μάσκα που καλύπτει όλο το πρόσωπο, με ανοίγματα μόνο στα μάτια και η οποία δε φοριέται με λαστιχάκι, αλλά κρατιέται με το χέρι. Είδαμε πολλές εικόνες και φτιάξαμε τη δική μας με χάρτινα πιάτα.






Για τον Αρλεκίνο διαβάσαμε την ιστορία της Ζωρζ Σαρή, είδαμε πολλές εικόνες, θυμηθήκαμε το σχήμα του ρόμβου και γίναμε μικροί Αρλεκίνοι φτιάχνοντας τις δικές μας πολύχρωμες μάσκες.




Για τον κλόουν περιγράψαμε τα χαρακτηριστικά του, όπως είναι η κόκκινη μύτη, τα πολύχρωμα μαλλιά, τα πολύχρωμα ρούχα με το έντονο πουά στοιχείο, τον ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε μια πιο ολοκληρωμένη στολή κλόουν.

 

 

 




 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez