Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Στην "ΕΙΡΗΝΗ" λεμε ΝΑΙ

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 12:02 π.μ.

Στην ΕΙΡΗΝΗ λέμε ΝΑΙ

Ως συνέχεια των συζητήσεων και δραστηριοτήτων για την 28η Οκτωβρίου, μιλήσαμε εκτενέστερα για την Ειρήνη και τον Πόλεμο. Είδαμε με τα παιδιά πολλές εικόνες που δείχνουν πως ζει μια οικογένεια εν καιρώ πόλεμου και πως εν καιρώ ειρήνης και της ταξινομήσαμε σε δυο στήλες. Ακόμη, σκεφτήκαμε και καταγράψαμε λέξεις που κυριαρχούν στον πόλεμο και λέξεις που κυριαρχούν στην ειρήνη και διαβάσαμε δυο σχετικά βιβλία.


Έπειτα, τα παιδιά προσπάθησαν να αποτυπώσουν σε χαρτί τις εικόνες που τους δημιουργούν ο πόλεμος κι η ειρήνη χρησιμοποιώντας κυρίως χαρούμενα χρώματα για την ειρήνη και πιο σκοτεινά για τον πόλεμο. 



 

Στη συνέχεια, μιλήσαμε για τα σύμβολα της ειρήνης. Φτιάξαμε μια ομαδική εργασία με το περιστέρι και το κλαδί της ελιάς. Σχεδιάσαμε και κόψαμε ένα μεγάλο περιστέρι όπου γράψαμε χαρούμενες λέξεις που συμβολίζουν την ειρήνη για να το στολίσουμε στην τάξη μας. Χρησιμοποιήσαμε την τεχνική του τυπώματος με φελλό για να δώσουμε το άσπρο χρώμα στο περιστέρι, έχοντας ως σκέψη να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διαφορετικά υλικά. Κάποιες από τις λέξεις που γράψαμε με τα παιδιά ήταν "χορός", "αγάπη", "γέλιο", "χαρά", "φιλία" και "ελευθερία". 

Φτιάξαμε και μια ατομική εργασία με το περιστέρι όπου τα παιδιά έγραψαν πάνω του τη λέξη ειρήνη. Και επειδή δεν μπορέσαμε να βρούμε κλαδάκια από ελιά, για να στολίσουμε τις κατασκευές μας μαζέψαμε κλαδάκια από τα δέντρα της αυλής μας.


 


 
Ακόμη, είπαμε το τραγούδι της ειρήνης βάζοντας και άλλες λέξεις και φτιάχνοντας έτσι και δικούς μας στίχους. 
 


Τέλος, μιλήσαμε και για ένα ακόμη σύμβολο της ειρήνης που είναι ένας κύκλος που αποτελείται από τα αρχικά της αγγλικής φράσης: καμπάνια για τον πυρηνικό αφοπλισμό (CND). Τα παιδιά ενίσχυσαν τη λεπτή τους κινητικότητα κολλώντας μικρά πολύχρωμα αστεράκια γύρω από το σήμα.

 
 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez