Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Ο κύκλος του νερού

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 8:39 μ.μ.
                            Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Τα πειράματα αρέσουν και εντυπωσιάζουν τα παιδιά, οπότε ξεκινήσαμε τη θεματική μας ενότητα με αυτά. Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ήταν το μπρίκι, το τζαμάκι, το νερό και τα παγάκια. Αρχικά με την αίσθηση της αφής πιάσαμε το παγάκι και το νερό για να αντιληφθούμε την υφή του. Στη συνέχεια τοποθετήσαμε τα παγάκια στο μπρίκι, ώστε να δούμε το αποτέλεσμα. Το ίδιο έγινε και με το νερό, για να διαπιστώσουμε τη δημιουργία υδρατμών. Στο τέλος, καταγράψαμε τα συμπεράσματά μας. 






















Διαβάσαμε το παραμύθι "Πέφτει-πέφτει η σταγόνα" και μετά το δραματοποιήσαμε. Γίναμε σταγονούληδες και ακολουθήσαμε το ταξίδι που κάνει μια σταγόνα... Κάποια παιδιά ήταν σταγόνες, ένας ήταν ο ήλιος και κάποια ήταν τα σύννεφα και ο αέρας.










Κατασκευάσαμε με τη βοήθεια των παιδιών ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με τον κύκλο του νερού που το ονομάσαμε "Το ταξίδι του σταγονούλη". Μ' αυτό το τρόπο κατανόησαν τα παιδιά το ταξίδι αυτό με ένα πιο παιγνιώδη τρόπο. Χωριστήκαμε σε ομάδες και όποια ομάδα έφτανε στο τέλος του ταξιδιού ήταν η νικήτρια. Στις ελεύθερες δραστηριότητες τα νήπια μπορούσαν να παίξουν ατομικά αν ήθελαν ή και ομαδικά.
                    






Έπειτα, διαβάσαμε μια όμορφη ιστορία "Ο σταγονούλης πετάει στα σύννεφα", όπου αποφασίσαμε να την εικονογραφήσουμε και να τη κάνουμε βιβλιαράκι για τη βιβλιοθήκη μας. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό!





 Στα πλάισια των εικαστικών δημιουργήσαμε ένα συννεφάκι απο χαρτόνι και βαμβάκι σε στυλ μόμπιλε.







 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez