Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Χειμώνας

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 10:35 μ.μ.
                                                   ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Ξεκινήσαμε συζητώντας για τα ρούχα που φορούμε τον χειμώνα καθώς και τα μέσα θέρμανσης που έχει ο καθένας στο σπίτι του για να ζεσταίνεται. Έπειτα, συγκεντρώσαμε διάφορα αντικείμενα και ρούχα του χειμώνα σε μια σακούλα και με κλειστά μάτια προσπαθούσαμε να βρούμε ποια είναι.



 

Ακολουθεί η ανάγνωση της ιστορίας "Το κόκκινο γαντάκι",  όπου δουλέψαμε μαθηματικές έννοιες, και μετά την δραματοποιήσαμε.













Μάθαμε ένα χειμωνιάτικο τραγουδάκι που ονομάζεται " Α,α, α αρχίζει η παγωνιά". Είναι εύκολο στην εκμάθησή του, εξαιτίας στης συχνής επανάληψης κάποιων φωνηέντων. Με την ευκαιρία κάναμε και μια αντιστοίχηση λέξεων.




"Α, α , α αρχίζει η παγωνιά"



Παιχνίδι : Ρίξε το ζάρι και ζωγράφισε το αντίστοιχο σχήμα.Κερδίζει όποιος ζωγραφίσει πρώτος όλα τα σχήματα στο σκούφο του!!






Διαβάσαμε μια ιστορία με ένα χιονάνθρωπο που κρύωνε πολύ, όμως συνάντησε κάποιους φίλους στο δάσος που τον βοήθησαν... Τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να παίξουν την ιστορία στο κουκλοθέατρο. Επίσης η ιστορία αυτή δεν ήταν εικονογραφημένη, έτσι αποφασίσαμε να γίνουμε εμείς οι εικονογράφοι και να το ζωγραφίσουμε. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο και το παραμύθι μας μπήκε στη βιβλιοθήκη!







Τέλος, παίξαμε παιχνίδια με τα αξεσουάρ του χειμώνα. Τα παιδιά έπρεπε να κουβαλήσουν το μήλο με το κασκόλ μέχρι το μαξιλάρι και να το ξαναγυρίσουν στον επόμενο πάιχτη χωρίς φυσικα να πέσει. Το δεύτερο παιχνίδι ονομαζόταν "Ντύσε το χιονάνθρωπο". Ένα παιδάκι ήταν ο χιονάνθρωπος και ένα άλλο προσπαθούσε να το ντύσει. Όποιο ζευγάρι τελείωνε πρώτο κέρδιζε!







 Συνταγή για χιόνι: -3 κούπες σόδα μαγειρική
                               -1/2 κούπα μαλακτική κρέμα

Φέραμε το χιόνι μέσα στη τάξη μας, φτιάχνοντας με τα παιδιά αυτή τη συνταγή και εξοικειώνοντας την αίσθηση της αφής που τους αρέσει πολύ. Παρακάτω θα δείτε και μερικές χιονόμπαλές μας!












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez