Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Φθινοπωρινές γεύσεις 🌰🍇🍎🍐

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 10:50 μ.μ.

Μιλώντας με τα παιδιά για το Φθινόπωρο, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα φρούτα και στους καρπούς αυτής της εποχής! 

Αρχικά μιλήσαμε για τα φρούτα του Φθινοπώρου. Διαβάσαμε αινίγματα και βρήκαμε πως είναι το σταφύλι, το μήλο, το αχλάδι, το ακτινίδιο, το ρόδι, το κυδώνι και ο λωτός. 

 

Έπειτα, είδαμε φωτογραφίες από πίνακες ζωγραφικής στον υπολογιστή και περιγράψαμε τα φρούτα εσωτερικά και εξωτερικά. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε μερικά από αυτά, συζητήσαμε τις γεύσεις τους και είπαμε ποιο μας άρεσε περισσότερο.

 

 

Εν συνεχεία, κάναμε μια κατασκευή με το σταφύλι, το μήλο και το αχλάδι, φρούτα που αρέσουν πολύ στα παιδιά. Για το σταφύλι δώσαμε κομμάτια γκοφρέ χαρτί στα παιδιά με τα οποία έπρεπε να δημιουργήσουν μικρά μπαλάκια και να τα κολλήσουν σε ένα χαρτονάκι. Είναι ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά αλλά ταυτόχρονα και πολύ βοηθητική για τα δαχτυλάκια τους, αφού αποτελεί μια δεξιότητα που ενισχύει τη λεπτή τους κινητικότητα.






  Για το μήλο και το αχλάδι φτιάξαμε τυπώματα με το μισό τους κομμάτι, κάνοντας μια μικρή αναφορά στα παιδιά για το μισό και το ολόκληρο.

 



Επίσης, μιλήσαμε για τους καρπούς του Φθινοπώρου, δηλαδή τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα κάστανα, τα φιστίκια και τα φουντούκια. Είδαμε τους καρπούς από κοντά αλλά δε δοκιμάσαμε για την ασφάλεια των παιδιών.


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez