Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Παίζουμε με τα ονόματά μας!

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 6:07 μ.μ.

Το όνομά μου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μια από τις πρώτες δραστηριότητές μας ήταν να γνωρίσουμε τα ονόματά μας δίνοντας κυρίως έμφαση στο αρχικό μας γράμμα.
Όλο αυτό βέβαια έγινε με παιγνιώδη τρόπο!
 
Αρχικά, παρατηρήσαμε τα ονόματα όλων των παιδιών της τάξης από τα καρτελάκια τους και συζητήσαμε γι' αυτά χρησιμοποιώντας στεφάνια. Τα ταξινομήσαμε έχοντας ως κριτήριο ποια ξεκινούν με την ίδια φωνούλα (ίδιο γράμμα) αλλά και με βάση τον αριθμό των γραμμάτων και των συλλαβών (μεγαλύτερα και μικρότερα ονόματα).




 
 
Έπειτα, με τη μέθοδο του κολάζ δώσαμε χρώμα στην πρώτη φωνούλα του ονόματός μας, χρησιμοποιώντας κομματάκια από γλασέ χαρτί.
 




 
Στη συνέχεια, σχηματίσαμε το πρώτο γράμμα μας χρησιμοποιώντας τις τέμπερες και τα δάχτυλά μας, αφήνοντας ένα πολύχρωμο αποτύπωμα.
 
 


 
Όταν θελήσαμε να φτιάξουμε την πρώτη μας φωνούλα με πλαστελίνη, σκεφτήκαμε πως θα ήταν πολύ ωραίο να έχουμε το δικό μας σουπλά πάνω στο οποίο θα πλάθουμε όλη τη χρονιά. Χρωματίσαμε λοιπόν την πρώτη μας φωνούλα με ξυλομπογιές και την πλαστικοποιήσαμε.

 






 

Εν συνεχεία, σχεδιάσαμε το αρχικό μας γράμμα στην άμμο, δραστηριότητα που άρεσε πολύ στα παιδιά!


 
 







 

Κατόπιν, περάσαμε και στο χαρτί, όπου γράψαμε ολόκληρο το όνομά μας, την πρώτη μας φωνούλα και μετρήσαμε πόσα γράμματα έχει συνολικά.





Τέλος, σχεδιάσαμε το κάθε γράμμα από τα ονόματα των παιδιών σε πλαστικά καπάκια επί 2 φορές, ώστε το ένα πλήθος να μείνει στο σχολείο και να μπορούν οι μικροί μας μαθητές παίζοντας να μάθουν το όνομά τους και το άλλο να γίνει μια κατασκευή για να πάρουν στο σπίτι.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez