Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 10:16 π.μ.

                                                       Η ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ 

Η Αμυγδαλιά, η νυφούλα του χιονιά, προμηνύει την αναγέννηση της φύσης, την Άνοιξη. Έτσι λοιπόν, πριν αποχαιρετήσουμε το παγωμένο τοπίο του Χειμώνα, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το πανέμορφο αυτό δέντρο, σύμβολο της ελπίδας και της αέναης αγάπης.

 Αρχικά διαβάσαμε τον μύθο "Η όμορφη αμυγδαλιά και ο παγωμένος βοριάς" κι έπειτα τον δραματοποιήσαμε. Στη συνέχεια την γνωρίσαμε καλύτερα, βλέποντας εικόνες στο διαδίκτυο.Μάθαμε λοιπόν ότι είναι φυλλοβόλο δέντρο και τα μέρη της αποτελούνται από τον κορμό,τα κλαδιά, τα φύλλα,τα μπουμπούκια, το άνθος και τον καρπό. Σταθήκαμε στον καρπό της αμυγδαλιάς που μας προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά και παίξαμε ένα παιχνίδι "Μάντεψε τι μας δίνει το αμύγδαλο".

Μετά τις πολύτιμες γνώσεις που μάθαμε,ήρθε η ώρα των καλλιτεχνικών😀Ακούσαμε τραγούδια και γίναμε μικροί καλλιτέχνες, ζωγραφίζοντας όπως ο διάσημος ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ😀😀😀Ακολούθησε και μια πρωτότυπη ομαδική κατασκευή😀Οι μαθητές μας ζωγράφισαν την αμυγδαλιά με τύπωμα, με το κάτω μέρος ενός πλαστικού μπουκαλιού, βουτυγμένου σε τέμπερα😀













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez