Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Θάλασσα και Περιβάλλον

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 10:55 μ.μ.

Συμπεριφορά στην παραλία

Ολοκληρώνοντας το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "παιδική helmepa" στο οποίο συμμετείχαμε, ασχοληθήκαμε με τη θάλασσα και την προστασία της, κυρίως από τα σκουπίδια. 

Αρχικά, χρωματίσαμε μια εικόνα του γνωστού γλάρου που εδώ και πολλά χρόνια μεταφέρει το μήνυμα: "Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά, σε θάλασσες και ακτές", το πλαστικοποιήσαμε και το δώσαμε στα παιδιά με σκοπό μαζί με τους γονείς τους να το κολλήσουν σε διάφορα σημεία της περιοχής προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων.








Ακόμη, μιλήσαμε για τις συνήθειες που πρέπει να αλλάξουμε, τι πρέπει να προσέξουμε ως τουρίστες το καλοκαίρι και δημιουργήσαμε μια προσωπική δέσμευση καλής συμπεριφοράς στην παραλία. Το χαρτί εκτυπώθηκε και μοιράστηκε στους γονείς για περισσότερη συζήτηση στο σπίτι.


 

 Τέλος, παίξαμε ένα παιχνίδι με τα παιδιά που ήταν το ψάρεμα των σκουπιδιών. Τα παιδιά με μαγνήτη πιάνουν τα σκουπίδια που υπάρχουν στο μπλέ χαρτόνι που συμβολίζει τη θάλασσα και την καθαρίζουν ώστε να την απολαμβάνουμε όλοι, άνθρωποι αλλά και ζώα της θάλασσας.

 




 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez