Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ🎄🎅

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 2:36 μ.μ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Καθώς πλησιάζαμε στη μεγάλη γιορτή του Χειμώνα, μιλήσαμε για τη Γέννηση του Χριστού, προσεγγίζοντας το γεγονός με πολλούς τρόπους, όπως εικόνες, βίντεο και παιχνίδια. Εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιό μας αλλά και τις γνώσεις μας τονίζοντας το μήνυμα της αγάπης αυτής της γιορτής. 

Τα παιδιά ζωγράφισαν τη Γέννηση του Ιησού Χριστού.





 Έπειτα, μιλήσαμε για τα έθιμα των Χριστουγέννων, το στολισμό, τα γλυκά, τα κάλαντα, τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ μιλήσαμε και για την αλλαγή του χρόνου και τον ερχομό του Άι Βασίλη.

Φτιάξαμε τα δικά μας δεντράκια με εναλλακτικούς τρόπους:










 

 

Επίσης, φτιάξαμε και στολιδάκια από αλατοζύμη:

 

 


Τέλος, προσπαθώντας να φέρουμε το γιορτινό κλίμα στην ψηφιακή μας τάξη, κάναμε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας μέσω διαδικτύου, δίνοντας στα παιδιά ποιηματάκια. Την τελευταία μέρα, είπαμε όλοι μαζί τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα παιδιά είπαν τα ποιήματά τους, δώσαμε όλοι με τη σειρά μια όμορφη ευχή για τον Νέο χρόνο που θα έρθει, ενώ υπήρξε και μια έκπληξη! Το ψηφιακό μας σχολείο επισκέφθηκε ο Άι Βασίλης και σε συνεννόηση με τους γονείς παρέλαβαν όλα τα παιδιά ένα δώρο, μια ιστορία από τους μύθους του Αισώπου.

 

Χρόνια πολλά! 

Καλή χρονιά με υγεία, ευλογία και χαμόγελα σε όλους!




 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez