Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Καλοκαιρινή γιορτή

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 6:54 μ.μ. 0 σχόλια
                                          ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ

 Η γιορτή μας φέτος αποτελούνταν από τρία μέρη:α)τραγούδια,περιβαλλοντικά ποιήματα και ποιήματα αποφοίτησης, β) ομαδικά παιχνίδια-παιχνίδια με γονείς και γ) καλλιτεχνικό εργαστήρι με γονείς.

Το σκηνικό μας είχε καλοκαιρινή διάθεση με καραβάκια, μπαλόνια και κορδέλες στα χρώματα του άσπρου και του μπλε. Σε μια μεριά τοποθετήσαμε τους φακέλους των παιδιών και στην άλλη τους καμβάδες που ζωγράφισαν μέσα στη χρονιά.



Καλλιτεχνικό εργαστήρι με γονείς-παιδιά: Κατασκευή κορνίζας με άμμο και κοχύλια και στη μέση τη φωτογραφία όλων των παιδιών για ενθύμιο.





Εδώ τελειώνει και αυτή η υπέροχη και δημιουργική χρονιά!!! Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά μας που θα φοιτήσουν στις επόμενες τάξεις ...και...

             ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!!!!!!!!

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Φτιάχνοντας παγωτό

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 11:05 μ.μ. 0 σχόλια
                               ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΠΑΓΩΤΟ



 Γνωρίζουμε όλοι πόσο πολύ λατρεύουν τα παιδιά το παγωτό και έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε στο σχολείο, ώστε τα παιδιά να βιώσουν όλη τη διαδικασία. Εκτυπώσαμε τη συνταγή και με κλήρωση που πραγματοποιήσαμε κάποια από τα παιδιά μας έφεραν τα υλικά!





 Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην παρασκευή του παγωτού με μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονούσαν να παγώσει για να το δοκιμάσουν!!!









Μια δοκιμή την επόμενη μέρα μας έπεισε ότι το παγωτό μας πέτυχε και ήταν υπέροχο!!!


Καλοκαίρι

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 5:07 μ.μ. 0 σχόλια
                                                    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 Με αφορμή το τραγούδι που είπαμε στη γιορτή λήξης "Άσπρα καράβια τα όνειρά μας", συζητήσαμε για τα μελλοντικά μας όνειρα και σχέδια..."Τι επάγγελμα θα κάνουμε όταν μεγαλώσουμε;", "Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό μας;" Φτιάξαμε άσπρα καραβάκια με τη φωτογραφία και τα όνειρά μας για να στολίσουμε το σκηνικό της γιορτής.




Άρεσε πολύ η διαδικασία στα παιδιά και εξέφρασαν το ενδιαφέρον να ζωγραφίσει ο καθένας το δικό του καραβάκι με ότι σχέδιο και χρώμα θέλει.





Μια άλλη μέρα ζωγραφίσαμε με τέμπερες και πολύ καλοκαιρινή διάθεση το εξωτερικό των φακέλων μας που θα τοποθετήσουμε τις εργασίες από όλη τη χρονιά. Η καρτούλα μας ήταν σε σχήμα παγωτού!



Ακολούθησαν διάφορες καλοκαιρινές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν παιχνίδια και κατασκευές.

                Κατασκευή βυθού από χαρτονένιο κουτί



             Κατασκευή κολιέ από κοχύλια και χάντρες



 Παιχνίδι με μπισκότα και μερέντα: Βουτάω το μπισκότο στη μερέντα και προσπαθώ να ταΐσω το συμμαθητή μου!!



Ζωγραφίζω στο χώμα: Στο διάλειμμα χρησιμοποιώντας απλά το δάχτυλό μας ή και μικρά ξυλάκια ξεκινήσαμε να γράφουμε στο χώμα το όνομά μας. Τα παιδιά έδειξαν ιδιάιτερο ενδιαφέρον και έτσι η δραστηριότητα συνεχίστηκε φτιάχνοντας ζωγραφιές και πορτραίτα των φίλων μας!!


                 Γράφω το όνομά μου και γραμματάκια




                     Φτιάχνω πορτραίτα και διάφορες ζωγραφιές

 





Αγορά με τα λεφτά του κουμπαρά: Όλο το χρόνο συγκεντρώναμε κάποια χρήματα στον κουμπαρά της τάξης μας. Έτσι στο τέλος της χρονιάς τον ανοίξαμε και μετρήσαμε τα χρήματα. Αποφασίσαμε λοιπόν, να αγοράσουμε ένα επιτραπέζιο τον "Γκρινιάρη και το Φιδάκι".



Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Εκδρομή στα Κααυ Κεραμωτής

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 8:03 μ.μ. 0 σχόλια
                 ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Η εκδρομή στα ΚΑΑΥ Κεραμωτής πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα νηπιαγωγεία Κεραμωτής, Πηγών και 4ου Χρυσούπολης. Περιλάμβανε παιχνίδια στην άμμο, παιχνίδια γνωριμίας με τα άλλα νηπιαγωγεία, ομαδικά παιχνίδια με το αερόστατο και παρακολούθηση διαδραστικού κουκλοθέατρου από μία καταπληκτική ομάδα τους "Ονειροβάτες".
Ξεκινήσαμε λοιπόν, τρώγοντας το πρωινό μας όλοι μαζί και μετά ακολούθησε πολύ παιχνίδι στην παραλία και στην άμμο, ένα μέρος που λατρεύουν τα παιδιά..







                   Θάβουμε τα πόδια μας στην άμμο...

Σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο Κεραμωτής παίξαμε με το αερόστατο και τη μπάλα, αφού πρώτα γνωριστήκαμε μεταξύ μας.










Και τελειώνουμε με την παράσταση του κουκλοθέατρου που εντυπωσίασε πολύ τα παιδιά, διότι ήταν διαδραστική που σημαίνει ότι ήταν ενεργή η συμμετοχή τους και επίσης είχε αρκετά στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού. Η μουσική που συνόδευε την παράσταση ήταν ιδιαίτερα ξεσηκωτική με αποτέλεσμα τα παιδιά να αποκτήσουν μία όμορφη εμπειρία!












Ευχαριστούμε πολύ τα ΚΑΑΥ Κεραμωτής και το θίασο "Ονειροβάτες" γι' αυτή την υπέροχη μέρα!!!!
 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez