Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Επίσκεψη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 10:39 μ.μ.
                                ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ


Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων και της Ελληνικής εταιρίας της φύσης με θέμα: "Μαθαίνω για τα Δάση-παραποτάμια περιοχή του Νέστου" καλέσαμε το Πυροσβεστικό Σώμα Χρυσούπολης στο νηπιαγωγείο για να μας ενημερώσει για την προστασία των δασών.

Προετοιμάσαμε μία μεγάλη ομαδική αφίσα με ζωγραφιές και μηνύματα για τη φύση, ώστε να τη χαρίσουμε στους πυροσβέστες και να τους ευχαριστήσουμε για την επίσκεψή τους. Επίσης, ετοιμάσαμε και ορισμένες ερωτήσεις που ήθελαν να τους κάνουν τα παιδιά.




Οι πυροσβέστες μας παρουσίασαν τις στολές τους και έπειτα δοκιμάσαμε και εμείς τα κράνη τους.


Κάναμε πείραμα με τον αναπτήρα και το μπουφάν της στολής για να δούμε αν θα πάρει φωτιά.. Έτσι διαπιστώσαμε πόσο ανθεκτικό είναι το υλικό της στολής και για ποιό λόγο πρέπει να τη φορούν!
 Μάθαμε για τη χρήση του πυροσβεστήρα και τι υλικό περιέχει μέσα σ' αυτόν.








Στη συνέχεια βγήκαμε στον προαύλιο χώρο για να επεξεργαστούμε το πυροσβεστικό όχημα. Μάθαμε σε ποιο μέρος υπάρχει το νερό και οι αντλίες και είδαμε τον τρόπο που συνδέεται η μάνικα για να τρέξει το νερό.
 Επίσης, είδαμε το κουτί πρώτων βοηθειών και το περιεχόμενό του, τα διάφορα εργαλεία (τους εντυπωσίασε περισσότερο το αλυσοπρίονο) και τη μάσκα οξυγόνου. Δοκιμάσαμε ακόμα να ρίξουμε νερό με τη μάνικα και να "οδηγήσουμε" το όχημα. 
Ήταν πραγματικά μία εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά!!!











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez