Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

25 Μαρτίου1821- Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 10:32 μ.μ.
    25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821- ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Ξεκινήσαμε διαβάζοντας την ιστορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και κάναμε μία ατομική κατασκευή που απεικονίζει τον Αρχάγγελο και την Παναγία σε σχέδιο βιτρό.'Επειτα, ζωγραφίσαμε κάποιους ήρωες του 1821 και μάθαμε κάποια στοιχεία της ιστορίας τους..


Αφού συζητήσαμε για το χορό του Ζαλόγγου, τα κορίτσια ζήτησαν να γίνει η αναπαράσταση και έτσι βάλαμε τα μαντήλια μας και χορέψαμε!Αναλύσαμε τις έννοιες "Ελευθερία ή Θάνατος".
 Τοποθετήσαμε τις συλλαβές πάνω στην ελληνική σημαία για να διαπιστώσουμε ότι το σύνθημα συνδέεται σήμερα με την λαϊκή δοξασία ότι οι εννέα συλλαβές του συνδέονται με τον αριθμό των λωρίδων που υπάρχουν στην ελληνική σημαία.
 Με τη λέξη «ε-λευ-θε-ρί-α» να συμπληρώνει τις πέντε γαλάζιες και τις λέξεις «ή θά-να-τος» να συμπληρώνουν τις τέσσερις λευκές λωρίδες.
Ακολουθεί η ανάγνωση και η επεξεργασία του παραμυθιού "Τα Ελληνάκια", της Ευγενίας Φακίνου. 
Μετέπειτα, τα παιδιά επέλεξαν την εικόνα του παραμυθιού που θα ζωγραφίσουν.
Αναφερθήκαμε στα συναισθήματα που μας προκαλεί η Ειρήνη και ο Πόλεμος και τα καταγράψαμε. 
Τα παιδιά με τη βοήθεια δύο κούκλων (αγόρι-κορίτσι) που δείχνουν συναισθήματα, κάθε φορά που λέγαμε κάποιες απο τις καταγεγραμένες λέξεις, έπρεπε να βάλουν τις κούκλες στο σωστό συναίσθημα.

Τέλος, επεξεργαστήκαμε και παρατηρήσαμε τον πίνακα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ με θέμα "Αθανάσιος Διάκος-Ήρωας του 1821". Μάθαμε λίγα πράγματα για τη βιογραφία του με τη βοήθεια ενός βιβλίου, βάλαμε τη φαντασία μας και "ζωντανέψαμε" κατά κάποιο τρόπο τον πίνακα και τον αναπαραστήσαμε, με το σώμα μας.

Γίναμε και εμείς Σουλιωτοπούλες και Τσολιάδες με φωτογραφίες των παιδιών.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez