Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Σεισμός

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 5:24 μ.μ. 0 σχόλια
 Όταν γίνεται σεισμός, μη σε πιάνει πανικός!!!!!!!!!!

Μέσα απο παιδικές εγκυκλοπαίδειες και με τη βοήθεια του διαδικτύου ενημερωθήκαμε για το φαινόμενο του σεισμού. Είδαμε εικόνες, ανακαλύψαμε γιατί γίνεται σεισμός και πως γίνεται και κάναμε ένα πείραμα με τουβλάκια και χαρτόνι, ώστε να κατανοήσουμε περίπου το φαινόμενο αυτό. Μάθαμε ότι η γη μας είναι σαν κρεμμύδι και αποτελείται από πολλά στρώματα..
            Ακούσαμε τραγούδια που αφορούν το σεισμό..

Συζητήσαμε για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουμε στο σπίτι και στο σχολείο και παρακολουθήσαμε αντίστοιχα βιντεάκια. Για να είμαστε σε ετοιμότητα, πραγματοποιήσαμε μία άσκηση σεισμού, ώστε να κατονοήσουν τα παιδιά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν αν συμβεί το φαινόμενο αυτό εν ώρα σχολικού ωραρίου.

                   Όταν γίνεται σεισμός χρειάζομαι.....

Τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε:


Και τέλος, είδαμε διάφορους σεισμογράφους για να καταλάβουμε πως μετράμε το σεισμό και την έντασή του.

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Η Κυρά Σαρακοστή

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 3:22 μ.μ. 0 σχόλια
                                       Η ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΜιλήσαμε για την Κυρα-Σαρακοστή, μάθαμε ποια είναι, τι τρώει, τι φοράει και γιατί έχει 7 πόδια! 
Αποφασίσαμε να κάνει ο καθένας τη δική του για να την πάρει στο σπίτι. 
Στο σχολείο δοκιμάσαμε να φτιάξουμε μία Σαρακοστή με αλεύρι και νερό όπως την έφτιαχναν και παλαιότερα. Η δοκιμή μας πέτυχε και το αποτέλεσμα άρεσε πολύ στα παιδιά!
                         Η συνταγή 


Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Με πινέλα ταξιδεύω και τους Έλληνες ζωγράφους μαθαίνω

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 4:32 μ.μ. 0 σχόλια
             Με πινέλα ταξιδεύω και τους Έλληνες ζωγράφους μαθαίνω..

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Με πινέλα ταξιδεύω και τους Έλληνες ζωγράφους μαθαίνω" που επιλέξαμε να ασχοληθούμε αυτή τη χρονιά, ξεκινήσαμε με μια ιστορική αναδρομή στο χώρο της ζωγραφικής απο την παλαιολιθική εποχή μέχρι τη μοντέρνα τέχνη. 
Μας βοήθησε πολύ το βιβλίο "Λάσκω", η σπηλιά με τις ζωγραφιές, όπου απεικονίζει με όμορφο τρόπο τις τοιχογραφίες των ανθρώπων των σπηλαίων. Δοκιμάσαμε να ζωγραφίσουμε και εμείς πάνω σε πέτρα, μία δραστηριότητα που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά. 

Έπειτα, εκτυπώσαμε και παρουσιάσαμε στα παιδιά κάποιους από τους πιο γνωστούς πίνακες ζωγραφικής από ξένους καλλιτέχνες. 
(Πικάσο, Νταλί, Βαν Γκονγκ, Ντα Βίντσι, Καντίνσκι)
Τους επεξεργαστήκαμε και ψηφίσαμε τον αγαπημένο μας πίνακα. Χωριστήκαμε σε ομάδες και γίναμε και εμείς μικροί ζωγράφοι! 
Συνεχίσαμε με την τεχνική του πουαντιγισμού, μια τεχνική που είναι εύκολη για τα παιδιά. Είδαμε διάφορους πίνακες ζωγραφικής στο διαδίκτυο και αποφασίσαμε να κάνουμε μία μάσκα, με αφορμή την ημέρα της Τσικνοπέμπτης. Χρησιμοποιήσαμε μπατονέτες και τέμπερες, ώστε να αποτυπωθεί η τεχνική αυτή στο χαρτόνι. Τα νήπια ενθουσιάστηκαν με την καινούργια τεχνική και ζήτησαν να ζωγραφίσουν και ελεύθερα σε πιο μεγάλη επιφάνεια.

Επεξεργαστήκαμε τον πίνακα του Βασίλι Καντίνκσι "Ομόκεντροι κύκλοι", μάθαμε από τη βιογραφία του και ζωγραφίσαμε πολλούς χρωματιστούς, μικρούς και μεγάλους κύκλους. (Αφηρημένη τέχνη)


Τις επόμενες μέρες ασχοληθήκαμε με έναν επίσης μεγάλο ζωγράφο τον Βαν Γκόνγκ
Διαβάσαμε την βιογραφία του με τη βοήθεια ενός βιβλίου και αντιληφθήκαμε ότι ο Βαν Γκόνγκ ζωγραφίζει συνήθως τοπία (τεχνική τοπιογραφίας). Είδαμε πολλούς πίνακές του και φτιάξαμε το χρώμα ώχρα, ένα χρώμα που το δημιούργησε ο ίδιος. 
Επικεντωθήκαμε στον πίνακα "Έναστρη νύχτα" και προσπαθήσαμε να αντιγράψουμε τον πίνακα με την τεχνική του, κάνοντας "μικρές πινελιές".Με αφορμή τις Απόκριες, γίναμε μικροί ζωγράφοι κατασκευάζοντας μια παλέτα χρωμάτων και έναν μπερέ!
Το σοφιστικέ μουστάκι όμως έκανε τη διαφορά!!!!


 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez