Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

etwinning

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 9:31 μ.μ.
                                                 eTWINNING


  Το etwinning προάγει τη συνεργασία των σχολείων στην Ευρώπη μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για σχολεία. Όσα σχολεία παίρνουν μέρος, επικοινωνούν, συνεργάζονται, διεξάγουν έργα, μοιράζονται και, με λίγα λόγια, αισθάνονται και αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης. 
Έτσι λοιπόν κ εμείς έχουμε πάρει μέρος στο πρόγραμμα "Μια φορά κ ένα καιρό" και συνεργαζόμαστε με το 4ο νηπιαγωγείο Χρυσούπολης, το νηπιαγωγείο Πηγών και με ένα νηπιαγωγείο στην Ιταλία. 
 Ξεκινήσαμε φτιάχνοντας ένα παζλ, όπου το κάθε κομμάτι του γράφει απο μια λέξη (once upon a time-Μια φορά κι εναν καιρό). Το κάθε νηπιαγωγείο θα ζωγραφίσει και θα στολίσει το ένα κομμάτι και στο τέλος θα τα ενώσουμε.
Στη συνέχεια, ξαναθυμηθήκαμε τη τοποθεσία της Ιταλίας στο χάρτη.
 Αργότερα, διαβάσαμε το παραμύθι της Ατζέλικας, η οποία φοράει ένα φόρεμα με μαγικές τσέπες και βγάζει διάφορες εκπλήξεις μέσα απο αυτές. Μια μέρα λοιπόν, θα επισκεφθεί το νηπιαγωγείο μας και θα μας φέρει μια έκπληξη. Τι πιστευέτε ότι θα κρύβει η τσέπη της Ατζέλικας? Παρακάτω ακολουθούν οι απαντήσεις των παιδιών..Μετά απο λίγες μέρες μας χτύπησε την πόρτα η Ατζέλικα και εμφανίστηκε στη τάξη μας. Μας είπε τον τρόπο με τον οποίο έφτασε στο σχολείο μας, γιατί έκανε ένα μεγάλο ταξίδι από την Ιταλία και γνωριστήκαμε.
Μας έφερε όμως μία έκπληξη και έτσι έπρεπε να ψάξουμε σε ποια τσέπη την είχε κρυμμένη....Βρήκαμε λοιπόν ένα χαρτί που έγραφε ένα τραγούδι. Ψάξαμε στο ίντερνετ για να το ακούσουμε και επειδή μας άρεσε πολύ αποφασίσαμε να το μάθουμε!Είναι το "Όπου υπάρχει αγάπη" και είναι ένα πολύ γλυκό και συγκινητικό τραγούδι!
                                             "Όπου υπάρχει αγάπη"


Εμπνευστήκαμε απο το βίντεο στο youtube με τις όμορφες ζωγραφιές και προσπαθήσαμε να ζωγραφίσουμε και εμείς το τραγούδι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez