Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

etwinning

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 9:31 μ.μ. 0 σχόλια
                                                 eTWINNING


  Το etwinning προάγει τη συνεργασία των σχολείων στην Ευρώπη μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για σχολεία. Όσα σχολεία παίρνουν μέρος, επικοινωνούν, συνεργάζονται, διεξάγουν έργα, μοιράζονται και, με λίγα λόγια, αισθάνονται και αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης. 
Έτσι λοιπόν κ εμείς έχουμε πάρει μέρος στο πρόγραμμα "Μια φορά κ ένα καιρό" και συνεργαζόμαστε με το 4ο νηπιαγωγείο Χρυσούπολης, το νηπιαγωγείο Πηγών και με ένα νηπιαγωγείο στην Ιταλία. 
 Ξεκινήσαμε φτιάχνοντας ένα παζλ, όπου το κάθε κομμάτι του γράφει απο μια λέξη (once upon a time-Μια φορά κι εναν καιρό). Το κάθε νηπιαγωγείο θα ζωγραφίσει και θα στολίσει το ένα κομμάτι και στο τέλος θα τα ενώσουμε.
Στη συνέχεια, ξαναθυμηθήκαμε τη τοποθεσία της Ιταλίας στο χάρτη.
 Αργότερα, διαβάσαμε το παραμύθι της Ατζέλικας, η οποία φοράει ένα φόρεμα με μαγικές τσέπες και βγάζει διάφορες εκπλήξεις μέσα απο αυτές. Μια μέρα λοιπόν, θα επισκεφθεί το νηπιαγωγείο μας και θα μας φέρει μια έκπληξη. Τι πιστευέτε ότι θα κρύβει η τσέπη της Ατζέλικας? Παρακάτω ακολουθούν οι απαντήσεις των παιδιών..Μετά απο λίγες μέρες μας χτύπησε την πόρτα η Ατζέλικα και εμφανίστηκε στη τάξη μας. Μας είπε τον τρόπο με τον οποίο έφτασε στο σχολείο μας, γιατί έκανε ένα μεγάλο ταξίδι από την Ιταλία και γνωριστήκαμε.
Μας έφερε όμως μία έκπληξη και έτσι έπρεπε να ψάξουμε σε ποια τσέπη την είχε κρυμμένη....Βρήκαμε λοιπόν ένα χαρτί που έγραφε ένα τραγούδι. Ψάξαμε στο ίντερνετ για να το ακούσουμε και επειδή μας άρεσε πολύ αποφασίσαμε να το μάθουμε!Είναι το "Όπου υπάρχει αγάπη" και είναι ένα πολύ γλυκό και συγκινητικό τραγούδι!
                                             "Όπου υπάρχει αγάπη"


Εμπνευστήκαμε απο το βίντεο στο youtube με τις όμορφες ζωγραφιές και προσπαθήσαμε να ζωγραφίσουμε και εμείς το τραγούδι.

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Στοματική υγιεινή

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 11:54 μ.μ. 0 σχόλια
                                          ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΙΝΗ

 Στη συνέχεια της θεματικής ενότητας "Η Διατροφή", δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη στοματική υγειινή. Διαβάσαμε αρκετά βιβλία σχετικά με το θέμα και κατασκευάσαμε δοντάκια και οδοντόβουρτσες απο χαρτόνι.
Μάθαμε να πλένουμε τα δόντια μας με το σωστό τρόπο.. Παίξαμε ομαδικά επιτραπέζια παιχνίδια στην παρεούλα αλλά και στις ελεύθερες δραστηριότητες. Στο πρώτο, ρίχναμε το ζάρι, και αν τύχαινε ανθυυγειινή τροφή κατεβάσαμε το δοντάκι. Κέρδιζε όποια ομάδα κρατούσε όρθια τα δοντάκια της.

Στο δεύτερο, όποια ομάδα γέμιζε το στόμα της πρώτη με δοντάκια ήταν η νικήτρια.
Ακολουθεί ένα φύλλο εργασίας και μια ομαδική εργασία με σύνθετες λέξεις (π.χ Δόντι+ βούρτσα= οδοντόβουρτσα)


Για κλείσιμο, παίξαμε ένα ψυχοκινητικό παιχνίδι- δραματοποίηση, όπου κάποια παιδιά ήταν δοντάκια, κάποια οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες και ένα παιδάκι ήταν η τερηδόνα.


Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Παιχνίδια στις γωνιές

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 12:36 π.μ. 0 σχόλια
                                    ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ

 Τα παιχνίδια στις γωνιές είναι απαραίτητα για την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, γιατί συνεργάζεται, κοινωνικοποιείται, ανακαλύπτει και το πιο βασικό παίζει!! Τα παιδιά ανα δυάδες φτιάχνουν παζλ.

 


 Στη γωνιά του εργαστηρίου, τα νήπια φτιάχνουν λουλούδια και πρόσωπα  χαρούμενα, λυπημένα, σοβαρά κ.α. με φυσικά υλικά που είχαμε μαζέψει απο την αυλή.

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Υγιεινή διατροφή

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 11:22 μ.μ. 0 σχόλια
                                                    Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 Μετά τη θεματική ενότητα "το σώμα μου", θεωρήσαμε σκόπιμο να συζητήσουμε για τη διατροφή μας. Αρχικά, διαβάσαμε μια "αστεία" ιστοριούλα με τροφές που είναι υγειινές και ανθυγειινές.
 Έπειτα μελετήσαμε το παραμυθι "ο ωραίος Δαρείος", που μας μιλάει για την υγειινή διατροφή, είδαμε εικόνες με διάφορα φρούτα και λαχανικά και φτιάξαμε μια ομαδική εργασία χωρίζοντας τις υγειινές με τις ανθυγειινές τροφές.  Μέσα απο διάφορες συζητήσεις προέκυψε η αναφορά στο αγαπημένο μας φαγητό. Έτσι, είπε το κάθε παιδί τι του αρέσει να τρώει, μετά το ζωγραφίσαμε σ' ένα μικρό χαρτάκι και το κολλήσαμε πάνω μας. Απο εκείνη την στιγμή και για όλη την υπόλοιπη ημέρα, δε μας φώναζαν με το όνομα μας αλλά με το αγαπημένο μας φαγητό! Άρεσε πολύ η δραστηριότητα αυτή στα παιδιά και τους φάνηκε πολύ αστεία!


Ξεχωρίσαμε τα τρόφιμα σε πέντε διαφορετικές ομάδες : Φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρεατικά και δημητριακά.
  
Τέλος, φτιάξαμε στεφανάκια με μηνύματα για τη διατροφή..

 
 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez