Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Eκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα "παιδική helmepa"

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 8:30 π.μ.
Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA είναι μη-κυβερνητικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 1982 από τους ανθρώπους της Ελληνικής ναυτιλίας με κύριο σκοπό την πρόληψη της ρύπανσης από τα πλοία.
Από το 1993 λειτουργεί το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Παιδική HELMEPA» για μαθητές ηλικίας 5-13 ετών, ενώ από το 2009 δημιουργήθηκε νέα κατηγορία εθελοντών, για νέους ηλικίας 13-30 ετών, οι «Ναυτίλοι της HELMEPA».

Πληροφορίες Τηλ. 210 9343088, www.helmepa.gr, www.helmepajunior.gr, και www.helmepacadets.gr.


Σκοπός της Παιδικής HELMEPA είναι να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα να γίνουν υπεύθυνοι, περιβαλλοντικά ενήμεροι και ενεργοί αυριανοί πολίτες.

Με τη συμμετοχή τους αυτή, τα παιδιά γνωρίζουν το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας μαθαίνοντας πόσο σημαντικό είναι και γιατί πρέπει να το προστατεύουμε. Μέσα από τις δραστηριότητες του Προγράμματος αναδεικνύεται η σχέση μεταξύ της καθημερινής ατομικής συμπεριφοράς και ρύπανσης του περιβάλλοντος. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι η λύση σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως είναι τα σκουπίδια στις ακτές, δε δίνεται μόνο από ΟΤΑ και κυβερνήσεις αλλά και από την περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά του καθενός μας.

Το Πρόγραμμα στοχεύει ακόμη και στη δημιουργία συλλογικού πνεύματος ανάμεσα στους εθελοντές-μέλη του. Μέσα στην Ομάδα, τα 10 μέλη της μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να αναπτύσσουν ικανότητες οργάνωσης και συντονισμού. Έτσι, μέσα από το συναγωνισμό μεταξύ των Ομάδων, τα παιδιά αναπτύσσουν αρχές ευγενικής μεταξύ τους άμιλλας.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι τα μέλη της Παιδικής HELMEPA, με τις εμπειρίες που αποκτούν από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, να ευαισθητοποιούνται και να γίνονται οι πιο αποτελεσματικοί φορείς σωστών περιβαλλοντικών μηνυμάτων στην τοπική τους κοινωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez