Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Κανόνες υγιεινής

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 9:15 μ.μ. 0 σχόλια
Λόγω της γρίπης που απασχολεί όλους 
ξαναμιλήσαμε για τους κανόνες υγιεινής. 
Μέσα από παραμύθια, παιχνίδια  και κατασκευές 
προσπαθήσαμε να δώσουμε χρήσιμες συμβουλές!!!!

Πείραμα με νερό, κανέλα και απορρυπαντικό πιάτων ....συμπέρασμα τα μικρόβια (η κανέλα) εξαφανίζονται μόλις βάλουμε το απορρυπαντικό πιάτων









 Έτσι φτιάξαμε μικροβιάκια- κούκλες με διάφορα υλικά και πολλή φαντασία!!!!



Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Χειμώνας 2

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 4:43 μ.μ. 0 σχόλια

Ταξίδι στους Πάγους

Ταξιδέψαμε στο Βόρειο και στο Νότιο Πόλο....Γνωρίσαμε τα ζώα των πάγων (πολική αρκούδα, αρκτικός λαγός, αρκτικός λύκος, χιονόλευκη κουκουβάγια, φώκια, πιγκουίνοι κλπ.), ανακαλύψαμε ομοιότητες και διαφορές όσο αφορά τον τόπο διαβίωσης τους, τα χαρακτηριστικά τους και τον τρόπο αναπαραγωγής τους. Γνωρίσαμε επίσης τους ανθρώπους των πάγων (Εσκιμώοι), τα σπίτια τους και τον τρόπο ζωής τους. 


Aτομική Εργασία: Η Πολική Αρκούδα

Ο Πιγκουίνος

Ατομική Εργασία: Ο Πιγκουίνος




 
Χιονόλευκη Κουκουβάγια


Oμαδική Εργασία: Η ζωή στο Βόρειο Πόλο



Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Χειμώνας 1

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 10:51 π.μ. 0 σχόλια

Καλώς μας ήρθες Χειμώνα!!!

Περιγράψαμε εικόνες, μιλήσαμε για τον καιρό, την ενδυμασία, τα χειμερινά σπορ. ακούσαμε τραγούδια,παίξαμε χειμωνιάτικα παιχνίδια, διαβάσαμε ποιήματα, κάναμε ατομικές και ομαδικές εργασίες (ιδέες κατασκευών από το διαδίκτυο).

 

Ασχολήθηκαμε με τις 4 εποχές, με τον καιρό, τα χαρακτηριστικά και την ενδυμασία ανάλογα με την κάθε εποχή.







 Γνωρίσαμε τους 12 μήνες. Τους σειραθετήσαμε ξεκινώντας από τον Ιανουάριο, τους ταξινομήσαμε ανάλογα με την επόχή που ανήκουν,διαβάσαμε τις Ιστορίες "Οι 12 μήνες αθλητές" και "Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες".Τις ζωγραφίσαμε, τις δραματοποιήσαμε και φτιάξαμε μία ομαδική εργασία. Ακούσαμε τραγούδια και.ο καθένας παρουσίασε τον αγαπημένο του μήνα.






 Διευρύναμε τις γνώσεις μας για το φυσικό περιβάλλον και ανακαλύψαμε τα βασικά χαρακτηριστικά για τις ιδιότητες και τη δομή των υλικών καθώς πειραματιστήκαμε με τις ιδιότητες του νερού και μελετήσαμε τον κύκλο του νερού.

















Χρωματίζουμε τα παγάκια με παλιούς μαρκαδόρους

 

 
Παρατηρούμε ότι αν τα αφήσουμε έξω από την κατάψυξη αρχίζουν και λιώνουν..


Άν τα τοποθετήσουμε επάνω στο καλοριφέρ..τα παγάκια λιώνουν


Πειράματα με το νερό και συμπεράσματα

Μάθαμε για τη χειμερία νάρκη. Μελετήσαμε από τι υλικά φτιάχνουν τα ζώα τη φωλιά τους, παίξαμε παιχνίδια γραφής, ανάγνωσης και φωνολογικής επίγνωσης με τα ζώα του δάσους, όπως διάκριση του αρχικού γράμματος, αντιστοίχηση της εικόνας με την ονομασία κλπ. Αντιστοιχήσαμε το ζώο με τη φωλιά του και ανατύξαμε βασικές μαθηματικές έννοιες κάνοντας διακρίσεις προς ορισμένα χαρακτηριστικά του, όπως δύο πόδια, χωρίς πόδια, με μακριά ουρά, μικρή ή μεγάλη, ζώα που περπατούν, πετούν κλπ.   Διαβάσαμε ένα παραδοσιακό ουκρανικό παραμύθι με τίτλο "Το γάντι" , (που αφορά τη χειμερία νάρκη, το κρύο, την παγωνιά και τα καιρικά φαινόμενα), το δραματοποιήσαμε, το σειραθετήσαμε, το ζωγραφίσαμε και παίξαμε παιχνίδια μνήμης. 

 








 

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez