Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Καλοκαίρι

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 5:07 μ.μ.
                                                    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 Με αφορμή το τραγούδι που είπαμε στη γιορτή λήξης "Άσπρα καράβια τα όνειρά μας", συζητήσαμε για τα μελλοντικά μας όνειρα και σχέδια..."Τι επάγγελμα θα κάνουμε όταν μεγαλώσουμε;", "Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό μας;" Φτιάξαμε άσπρα καραβάκια με τη φωτογραφία και τα όνειρά μας για να στολίσουμε το σκηνικό της γιορτής.




Άρεσε πολύ η διαδικασία στα παιδιά και εξέφρασαν το ενδιαφέρον να ζωγραφίσει ο καθένας το δικό του καραβάκι με ότι σχέδιο και χρώμα θέλει.





Μια άλλη μέρα ζωγραφίσαμε με τέμπερες και πολύ καλοκαιρινή διάθεση το εξωτερικό των φακέλων μας που θα τοποθετήσουμε τις εργασίες από όλη τη χρονιά. Η καρτούλα μας ήταν σε σχήμα παγωτού!



Ακολούθησαν διάφορες καλοκαιρινές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν παιχνίδια και κατασκευές.

                Κατασκευή βυθού από χαρτονένιο κουτί



             Κατασκευή κολιέ από κοχύλια και χάντρες



 Παιχνίδι με μπισκότα και μερέντα: Βουτάω το μπισκότο στη μερέντα και προσπαθώ να ταΐσω το συμμαθητή μου!!



Ζωγραφίζω στο χώμα: Στο διάλειμμα χρησιμοποιώντας απλά το δάχτυλό μας ή και μικρά ξυλάκια ξεκινήσαμε να γράφουμε στο χώμα το όνομά μας. Τα παιδιά έδειξαν ιδιάιτερο ενδιαφέρον και έτσι η δραστηριότητα συνεχίστηκε φτιάχνοντας ζωγραφιές και πορτραίτα των φίλων μας!!


                 Γράφω το όνομά μου και γραμματάκια




                     Φτιάχνω πορτραίτα και διάφορες ζωγραφιές

 





Αγορά με τα λεφτά του κουμπαρά: Όλο το χρόνο συγκεντρώναμε κάποια χρήματα στον κουμπαρά της τάξης μας. Έτσι στο τέλος της χρονιάς τον ανοίξαμε και μετρήσαμε τα χρήματα. Αποφασίσαμε λοιπόν, να αγοράσουμε ένα επιτραπέζιο τον "Γκρινιάρη και το Φιδάκι".



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez