Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ανακύκλωση

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 11:15 μ.μ.
                    ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Με τη βοήθεια πολλών και χρήσιμων βιβλίων του σχολείου μας, επεξεργαστήκαμε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα: "Μαθαίνω για τα Δάση-παραποτάμια περιοχή του Νέστου" και επεκταθήκαμε στο θέμα της Ανακύκλωσης.





Φτιάξαμε τη γωνιά της Ανακύκλωσης, φέρνοντας κούτες τις οποίες βάψαμε και τις χωρίσαμε σε γυαλί, πλαστικό, χαρτί και αλουμίνιο. 
Μάθαμε να ξεχωρίζουμε το κάθε υλικό παίζοντας διάφορα παιχνίδια μέσα στην τάξη.




Ξεκινήσαμε επίσης να μαζεύουμε πλαστικά καπάκια, για να τα στείλουμε στο σύλλογο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ν. Πέλλας, ο οποίος με αυτό τον τρόπο συμβάλλει  στην αγορά αναπηρικών αμαξιδίων
Στολίσαμε τη γωνιά της Ανακύκλωσης φτιάχνοντας ομαδικές εργασίες με ανακυκλώσιμα υλικά.



Χρησιμοποιήσαμε ανακυκλώσιμα υλικά (ρολό υγείας, καλαμάκια) για να κατασκευάσουμε ατομικές κατασκευές με θέμα την άνοιξη.




Είδαμε εκπαιδευτικά βιντεάκια στο ίντερνετ σε σχέση με την ανακύκλωση και ακούσαμε αρκετά τραγούδια. Το παρακάτω τραγούδι μας άρεσε πιο πολύ και αποφασίσαμε να το μάθουμε.


Αφού διαβάσαμε την κυρά Φύση και τον κακό Ρύπο, ένα παραμύθι που προσελκύει αρκετά το ενδιαφέρον τους, το δραματοποιήσαμε και έπειτα χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα ζωγράφισε την κυρά Φύση και η άλλη τον κακό Ρύπο.







 Στο τέλος φτιάξαμε τον κ. Μάριο τον Ανακυκλώσιμο με υλικά που υπήρχαν στη γωνιά της Ανακύκλωσης!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez