Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Μουσική στο νηπιαγωγείο

Αναρτήθηκε από Νηπιαγωγείο Χρυσοχωρίου στις 12:03 π.μ.
                             ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 Συνεχίζοντας το ταξίδι της μουσικής, ακούσαμε μια μικρή ιστορία απο τον κ. Στέλιο, όπου ανέπτυξε σε μεγάλο βαθμό τη φαντασία και τη μνήμη μας. "Τι μπορεί να υπάρχει σε έναν κήπο;". Ζωγραφίσαμε την ιστορία και φυσικά παίξαμε μουσικοκινητικά παιχνίδια. 





Ο κ.Στέλιος ήταν ο "δράκος" που πεινούσε πολύ..έτσι έλεγε κάθε φορά ένα όνομα ενός παιδιού που ήθελε να φάει. Τα υπόλοιπα παιδιά έφτιαχναν ασπίδα γύρω του για να το προστατέψουν.



 Μοίρασε, έπειτα, στα παιδιά απο ένα πανί το οποίο ήταν ένας "βράχος". Με τη μουσική κινούμασταν ελέυθερα στο χώρο και μόλις σταματούσε έπρεπε να πάμε σε έναν οποιοδήποτε βράχο. Αργότερα, ακουμπούσαμε διάφορα μέλη του σώματος μας πάνω στο βράχο. Ζητήσαμε απο τα παιδιά να κλείσουν τα μάτια και έτσι κρύψαμε κάτω απο κάθε βράχο ένα μουσικό όργανο. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο ώσπου τα παιδιά ανακάλυψαν το κρυμμένο μουσικό όργανο και έπαιξαν με τη βοήθεια του μαέστρου (κ. Στέλιος).




Τέλος, με τη βοήθεια ανακυκλώσιμων υλικών, μονωτική ταινία, φελό και ξυλάκια κατασκευάσαμε τυμπανάκια και καστανιέτες.







Ο κ.Στέλιος μας αποχαιρέτησε φέρνοντας τη κιθάρα του και μαθαίνοντάς μας το τραγούδι που θα πούμε στη γιορτή μας: "Όπου υπάρχει αγάπη". Εφόσον είχαμε ήδη ολοκληρώσει τις κατασκευές μας, τις χρησιμοποιήσαμε για να συνοδεύσουμε το τραγούδι. Έπειτα, μάθαμε να παίζουμε διάφορους ρυθμούς με τα καινούργια μας μουσικά όργανα.


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez